Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.

Kunstacademie Poperinge breidt dansopleiding uit

Vanaf volgend schooljaar kunnen jongeren vanaf 12 jaar ook dans volgen aan Kunstacademie Poperinge. Vier jaar geleden kreeg Kunstacademie Poperinge het domein dans bij in het aanbod en konden leerlingen van 6 tot en met 12 jaar al lessen dans volgen, naast de domeinen woordkunst-drama, muziek en beeldende en audiovisuele kunsten. Nu kunnen ook leerlingen vanaf 12 jaar doorstromen en is er de keuze tussen twee opties: klassieke dans en hedendaagse dans.

Feestelijke opening voor De Kring op 29 en 30 juni

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni opent Poperinge feestelijk de deuren van De Kring, het nieuwe Huis van de Verenigingen. Iedereen is welkom om tijdens het weekend een van de vele activiteiten bij te wonen en De Kring te (her)ontdekken. 

Stad geeft extra toelages aan voorschoolse kinderopvanginitiatieven

Nieuwe en bestaande kinderopvanginitiatieven in Poperinge krijgen een duwtje in de rug van de stad. Starters krijgen een nieuwe starttoelage, voor bestaande initiatieven wordt de speelgoedpremie uitgebreid en omgedoopt tot ‘uitrustingstoelage’.

1.5 miljoen euro Vlaamse middelen voor grootschalig project van Centrum Jeugdtoerisme in Heuvelland

Voor een grootschalig project van het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) in Kemmel, voorziet Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle maar liefst 1.5 miljoen euro. Dat vernam Vlaams Parlementslid Loes Vandromme na de ministerraad van vrijdag 24 mei. ‘Deze ingreep zal ten goede komen van de duizenden kinderen en jongeren van over heel Vlaanderen en Brussel die jaarlijks naar onze mooie Westhoek komen en in de regio overnachten,’ zegt het parlementslid tevreden.

Loes nodigt uit... in gesprek met Koen Geens

Archeologisch onderzoek op Vroonhofsite gestart

Een team archeologen van Ruben Willaert nv is sinds 16 mei aan het werk op de Vroonhofsite. Naar aanleiding van de Archeologiedagen konden bezoekers de werf op vrijdag 24 mei bezoeken. De archeologen organiseren tot eind september maandelijks rondleidingen waar je uitleg krijgt over de opgravingen.

Bezoek de archeologische werf op de Vroonhofsite

De komende maanden wordt de Vroonhofsite archeologisch onderzocht. Op vrijdag 24 mei kan je de werf bezoeken tijdens het publieksmoment 'Vroonhof: verrassend verleden'. De archeologen van het bedrijf Ruben Willaert nemen je mee en vertellen je alles over de verwachtingen in het oudste hart van de stad en hoe ze te werk zullen gaan.

Je hoeft niet in te schrijven. De rondleidingen starten om 13 u., om 14 u., om 15 u. en om 16 u.

Zorg voor stevig schoeisel.