Vanaf 14 maart sloten de bibliotheken noodgedwongen tijdelijk de deuren. Om een zekere service te blijven garanderen organiseert bibliotheek De Letterbeek vanaf 3 april een afhaaldienst voor boeken en dvd’s. Die blijkt bijzonder succesvol te zjin!

Via een online formulier of telefonisch kunnen mensen materialen aanvragen voor de afhaaldienst. De bezoeker kan zelf een tijdslot selecteren en om het klaargezet pakketje in de inkomhal van de bibliotheek komen.

 Het is belangrijk dat het op een veilige manier gebeurt. Social distancing is immers de norm. De bibliotheekmedewekers dragen handschoenen en ontsmetten regelmatig de werkplaats. Materialen inleveren kan enkel via de inleverbus, waarna ze 3 dagen in quarantaine gaan, alvorens terug in het rek geplaatst.

Tot op heden zijn er al meer dan 550 pakketjes afgehaald. Dit is goed voor ongeveer 2500 uitleningen. We vinden het belangrijk om kinderen, volwassenen en jongeren te voorzien van wat verwondering of gewoon verstrooiing in deze bijzondere tijden.

 Keuzehulp

De bibliotheek biedt ook hulp bij het kiezen van boeken.

Met Bieblo krijgt een kind tussen 6 en 11 jaar leestips die aansluiten bij hun interesses en aanwezig zijn in de bib.

Via Mijn Leestipper ontvangen de volwassen bibliotheekgebruikers maandelijks persoonlijke leestips uit de fictiecollectie. Mensen die toch moeite hebben om zelf titels of auteurs op te geven, kunnen zich laten helpen. Heel wat mensen lieten zich zo al verrassen met een pakketje thrillers, romans of jeugdboeken, uitgekozen door een bibliotheekmedewerker.