Voor het derde en laatste jaar organiseert OPENDOEK ‘Het Bankje’. Het concept is simpel: je gaat wandelen of fietsen, pauzeert op een bankje en scant er een QR code om één van de twintig verschillende dialogen te beluisteren. De podcasts zijn te beluisteren van 1 juli tot 30 september in 70 gemeentes, waaronder Poperinge.

Podcastproject Het Bankje is dit jaar aan de derde editie toe. Het idee ontstond tijdens corona, naar een idee van Wim Chielens, directeur van de Kunstacademie Poperinge. OPENDOEK, Creatief Schrijven en Kunstwerkt bundelen een laatste keer de krachten om 20 podcasts af te leveren die deze zomer op allerlei bankjes over heel Vlaanderen te beluisteren zijn.

Dit jaar werkten maar liefst 89 kunstenaars mee aan Het Bankje. Elke dialoog werd exclusief voor de podcast geschreven, ingesproken door enthousiaste stemacteurs en voorzien van een beeld door een beeldend kunstenaar. Stuk voor stuk kunstenaars die zich voornamelijk in de vrije tijd met hun passie bezig houden. In totaal werkten aan de drie edities 256 kunstenaars mee.

De podcast het Bankje is ook in Poperinge te beluisteren van 1 juli tot 30 september. Ga op wandel of spring op de fiets en beluister verhalen op of nabij de volgende locaties: Grote Markt, Vroonhofsite, Burgemeester Bertenplein, Onze-Lieve-Vrouwekerk, Burgemeester Mahieuplein, Sint-Annastraat, rondpunt Duinkerkestraat-Casselstraat, hoek Doornstraat-Veurnestraat, Burggraaf Frimoutpark, Paardenmarkt, Sint-Janskerk, hoek Het Schellewerk-Engelstraat, Gouverneur Vramboutstraat, hoek Keer van de Ommegang-Boeschepestraat, Professor Dewulfstraat.

Een overzicht van de verhalen en deelnemende gemeentes vind je op www.opendoek.be/hetbankje.