Het cultuurseizoen van de stad Poperinge krijgt extra kleur met het nieuwe filmaanbod Ciné Ghybe. Filmliefhebbers kunnen opnieuw genieten van topfilms dicht bij huis op het grote scherm. Het najaarsprogramma start op 30 september met de vertoning van de film Spencer.

Schepen van cultuur, Loes Vandromme: “Filmmozaïek zit in een nieuw jasje en heet nu Ciné Ghybe. Nog meer focus op topfilms, nog meer aandacht voor beleving. De cultuurzaal CC Ghybe, met de gekende zachte, rode zeteltjes, is de ideale uitvalsbasis voor de vertoningen. Al kan Ciné Ghybe in de toekomst ook in de deelgemeenten neerstrijken.”

De dienst Cultuur werkt samen met Poperingse verenigingen voor de samenstelling van het programma. KWB Poperinge bijt op vrijdag 30 september de spits af met twee vertoningen van het biografische drama Spencer, over het leven van prinses Diana (gespeeld door Kristen Stewart) in de vroege jaren ’90.

Het Willemsfonds kiest voor de film King Richard op dinsdag 11 oktober. De film volgt Richard Williams (gespeeld door Will Smith), de volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen.

Het Sociaal huis toont op maandag 17 oktober, op de Dag van Verzet tegen Armoede, de kortfilm Take good care of my baby. Aansluitend volgen enkele getuigenissen. De Sint-Stanislasspeelschaar kiest in thema voor de muziekfilm Respect, over de merkwaardige carrière en het leven van Aretha Franklin. De film speelt op donderdag 27 oktober.

Voor kinderen en families is er de keuze van de Gezinsbond Poperinge op donderdag 3 november, De Croods 2: een nieuw begin. De Liberale Vrouwen sluiten de eerste jaarhelft van Ciné Ghybe op dinsdag 13 december af met de film Kom hier dat ik u kus, een verfilming van de gelijknamige bestseller van Griet Op de Beeck.

Een ticketje kost 6 euro, voor kinderen 3 euro. Je kan je ticket online kopen via www.poperinge.be/cineghybe of aan de deur de avond zelf. In de prijs is een hapje of drankje inbegrepen, aangeboden door de organiserende vereniging.

Tip: Halloween filmmarathon

Een extra filmtip op maandag 31 oktober. Zetel je neer in de cinemastoeltjes van CC Ghybe en geniet van een van volgende griezelfilms:

  • 14 u.: Gruwelijke Rijmen – voor kinderen/gezinnen
  • 18 u.: A Nightmare on Elm Street – voor tieners en volwassenen
  • 21 u.: The Neon Demon – voor tieners en volwassenen

Alle info en inschrijven via www.poperinge.be/halloween.