Binnenkort zal je ook e-boeken kunnen uitlenen in de bib van Poperinge. Op de gemeenteraad van 27 april keurden we de overeenkomst met Cultuurconnect vzw die deze digitale dienst voorziet, goed.


De E-boekendienst is een nieuwe digitale dienst die Nederlandstalige bibliotheken in Vlaanderen en Brussel via Cultuurconnect aan hun eindgebruikers kunnen aanbieden.
Het uitleenmodel voor de gebruiker zal 2-2-6 zijn. De gebruiker kan twee e-boeken tegelijk lezen en twee boeken reserveren. Na zes weken verdwijnt het e-boek vanzelf van het toestel van de gebruiker. Vroeger inleveren kan ook.
De E-boekendienst zal aangeboden worden in de vorm van een app op mobiel apparaat, een applicatie op pc om een e-boek op e-reader te zetten en een online toepassing.

E-boeken lezen, zal kunnen op tablet, smartphone en de meest courante e-readers (Kobo, Tolino, …). Enige voorwaarde voor de eindgebruiker is actief lid zijn van de bibliotheek en een Mijn Bibliotheek-account hebben of aanmaken.
De E-boekendienst zal werken volgens een ‘single-use’-model. Per licentie op een titel kan slechts 1 eindgebruiker tegelijk een e-boek uitlenen. De klemtoon binnen de collectie ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie. Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken.