Sinds de jaren '50 veranderen de dorpen en steden van de Westhoek en het omringende landschap in versneld tempo. Het landschap verandert mee met de keuzes en beslissingen die we maken. De expo 'Landschap in Versnelling in de Westhoek' in de Poperingse bibliotheek staat stil bij die veranderingen. 

Veranderingen in natuur, mobiliteit, landbouw, wonen, grens en toerisme werden in beeld gebracht. Van daaruit nodigt de expo je uit om te denken aan morgen. Hoe kunnen we actief en doordacht aan de Westhoek bouwen?

Interactief

Kom lezen, kijken, quizzen en nadenken om daarna met een postkaart in de hand in en om Poperinge en haar deelgemeenten rond te trekken.
We nodigen je uit om zelf foto’s te nemen van stads- en dorpszichten of landschappen die de voorbije jaren veranderden. Jouw foto wordt zo deel van de tentoonstelling.
 
De expo in de bibliotheek van Poperinge loopt van 20 april 2021 tot 1 juli 2021 en is toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
 
Organisatie: Regionaal Landschap Westhoek vzw, CO7, Stad Poperinge, Provincie West-Vlaanderen, Bibliotheek en Stadsarchief De Letterbeek Poperinge