In mijn slotwoord van de actuele vraag gaf ik aan dat er nog heel wat vragen leven. Ook onze fractie roept op tot duidelijkheid want duidelijkheid brengt rust.

De grote inzet en creativiteit van onze schoolteams illustreert eigenlijk wat we al lang weten:

Ten eerste: het onderwijs is een boeiende wereld. Men heeft heel veel autonomie en de bedoeling is dat ze de ruimte die ze krijgen ook volop kunnen benutten om hun professionaliteit en creativiteit in te zetten.

En ten tweede het onderwijs is ook uitdagend. We hebben nood aan heel veel goede krachten om de schoolteams te versterken en ik denk, dat wat zich in extreme situaties afspeelt ons ook een goed beeld geeft van wat de vertrouwde, dagdagelijkse realiteit is en dat is misschien het positieve aan deze Coronatijden.

Laat ons dus het positieve beeld van onderwijs opslaan en op zo groot mogelijke schermen projecteren want die beelden kunnen er misschien voor zorgen dat we met dit parlement en met de toekomstige onderwijsambassadeur nog meer enthousiaste, sterke jonge mensen de weg kunnen wijzen naar een lerarenopleiding en een professionele uitdaging in het onderwijs.

Ik heb het al zo vaak gezegd: leraar is het mooiste beroep dat er is.