Watou 2021: tevreden met de opkomst

17-08-2021

Deze zomer vindt de 40ste editie van het Kunstenfestival Watou plaats, georganiseerd door Stad Poperinge met het curatorentrio Benedicte Goesaert, Chantal Pattyn en Peter Verhelst. Watou 2021 is gestart op 3 juli en loopt nog tot en met 5 september. Het kunstenfestival mocht na de eerste week van augustus al 15.000 bezoekers verwelkomen. Stad Poperinge is tevreden met de opkomst en verwacht de kaap van 20.000 bezoekers te overschrijden.

Chantal Pattyn, medecurator Watou 2021:
“Als curatoren van het Kunstenfestival Watou, voor het eerst georganiseerd door Stad Poperinge, zijn we zeer erkentelijk voor de grote belangstelling van zowel pers als bezoekers.”
 
Loes Vandromme, schepen van cultuur, Stad Poperinge:
“Toen duidelijk werd in 2020 dat het Kunstenfestival Watou een nieuwe organisator zocht, namen we met de stad de handdoek op, zodat wat jarenlang opgebouwd werd niet zomaar verloren zou gaan. We stelden ons doel op 20.000 bezoekers. Voor elke inwoner een bezoeker. Het ziet ernaar uit dat we dat doel halen en dat we dankzij het nieuwe parcours, met drie grotere locaties op afstand, onze bezoekers ook op een goede manier kunnen spreiden.”