cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

Publicatiedatum

Auteur

Isabel Lebbe

Deel dit artikel

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Zelf hoopt Loes Vandromme haar mandaat in het Vlaams Parlement verder te kunnen zetten van op de derde plaats: ‘De voorbije vijf jaar heb ik de Westhoek heel graag vertegenwoordigd in het verre Brussel. Ik voel dat het echt nodig en nuttig is om de stem van onze landelijke regio daar te laten klinken’.

Ook voor de Kamer wordt de Westhoek getrokken vanop plaats 3: Katrien Desomer uit Ieper staat klaar om zich, naast haar prominente rol in de Ieperse politiek, ook 100% in te zetten voor de federale verkiezingen.

Hierbij een overzicht van alle kandidaten uit de Westhoek:

Vlaams:

3. Loes Vandromme (Poperinge)

5.Herlinde Rollez (Diksmuide)

7. Ingrid Vandepitte (Zonnebeke)

9. Lies Sampers (Ieper)

11. Maarten Claeys (Nieuwpoort)

13. Sylvie Thieren (Alveringem)

Opvolgers:

4. Sarah Vandelanotte (Heuvelland)

5. Sabine Vandermaelen (De Panne)

7. Celine Serpieters (Veurne)

12. Meinert Vanneste (Wervik)

 

Kamer:

3. Katrien Desomer (Ieper)

12. Tom Durnez (Wervik)

Opvolgers:

2. Jeroen Vandromme (Houthulst)

4. Hanne Blieck (De Panne)

5. Sam Dewulf (Koekelare)

9. Ben Desmyter (Poperinge)

 

Nieuws

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken. Het thema is dit jaar ‘Samen uit, samen thuis’. Je geniet er van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en kan gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving. Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra activiteiten en een boekenverkoop.

Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 u. en 17.30 u .

Onderwijsinspectie moet te allen tijde onafhankelijk kunnen werken!

Lieven Viaene, topman van de onderwijsinspectie, gaat met pensioen. In een afscheidsinterview uit hij zijn bezorgdheid over de richting die de onderwijsminister de inspectie induwt. De inspectie werd de afgelopen jaren 'geremd in het benoemen wat er op het veld niet goed loopt,' zo stelde de man in De Ochtend op Radio 1.

Wat mij betreft, is het van primordiaal belang dat de inspectie onafhankelijk haar werk kan doen, zodat de overheid gevoed wordt door een objectief en breed beeld van hoe onze scholen, hoe onze lerarenteams werken. Vandaar dat het ook belangrijk is dat inspecteurs ervaring op het terrein, in de klas, hebben. Ongeoorloofde politieke druk kan nooit de bedoeling zijn. Als er gevraagd wordt dat de inspectie doet wat de democratie vraagt, dan rapport de inspectie beter aan het parlement dan aan de minister van Onderwijs.