Digibank regio Poperinge helpt mensen digitaal op weg

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme Vandromme

Deel dit artikel

Digibank regio Poperinge helpt sinds 2023 de digitale kloof te dichten. Verschillende partners werken samen om iedereen op weg te helpen in de digitale wereld. Op donderdag 27 juni bespraken ze de vooruitgang en maakten ze plannen voor de toekomst tijdens een netwerkmoment.

Sinds 2023 organiseert Digibank regio Poperinge een ruim aanbod aan digitale vormingen en workshops in samenwerking met onder andere Avansa, CVO Miras en Ligo. Er werden ook 13 digipunten in de regio opgezet, waar mensen met vragen terecht kunnen. Een voorbeeld zijn de 'kuj eki help'n' sessies, waar een digihelper je een op een helpt bij een digitale vraag. Er is ook een uitleendienst voor mensen die geen laptop, tablet of smartphone hebben, en voor kwetsbare doelgroepen is er digihulp aan huis.

Samenwerkingen versterken en uitbreiden

Tijdens het netwerkmoment dachten lokale partners, digihelpers en mensen uit de doelgroep samen na over toekomstige stappen om de digitale kloof verder te verkleinen en nog meer in te zetten op moeilijk bereikbare doelgroepen. De partners willen de samenwerkingen verder versterken en uitbreiden met lokale organisaties.

Deelnemers van onder andere De Walhoeve, CAW, De Lovie en Kind en Gezin wisselden ideeën uit. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat e-inclusie steeds belangrijker wordt, en dat de samenwerking via de Digibank hier een belangrijk verschil kan maken. 

Meer weten over Digibank regio Poperinge? Je vindt een overzicht van het aanbod op www.poperinge.be/digitale-hulp

Nieuws

Belangrijke stap voorwaarts in bouw nieuwe Kunstacademie en cultuurzaal: akkoord met bouwpartners

Er is een akkoord met de groep bouwpartners (het ‘consortium’) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’, een groep bouwpartners die, verspreid over Vlaanderen, 27 scholen zullen bouwen volgens de formule DBFM (‘Design, Build, Finance, Maintain’- Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden). ‘Ik ben bijzonder tevreden dat mijn inspanningen om dit subsidiedossier rond te krijgen, beloond werden en we nu een volgende fase kunnen beginnen,’ zegt Loes Vandromme, schepen van Cultuur in Poperinge.

Jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is.

Kunstenfestival Watou gaat van start op 6 juli!

In Watou gaat dit weekend voor 43ste keer het kunsten- en poëziefestival van start.

De Zomer van Watou is een vaste waarde en laat kunstenaars en dichters meer dan ooit in interactie gaan met het grote publiek. Focus-WTV maakt er deze mooie reportage over.

Klik hier voor de reportage!