Ja, wij zijn voor het behoud van dorps- en wijkscholen! Teken hier mijn petitie!

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Kinderen moeten naar school kunnen in hun vertrouwde omgeving. Daarom pleit ik voor het behoud van de dorps- en wijkscholen! Steun je mijn oproep? Teken dan deze petitie. 

Leerkrachten kennen vaak de leerling én de ouders en kunne zo beter de achtergrond van leerlingen inschatten en hierop inspelen in de klas.

Dorps- en wijkscholen zijn bovendien vaak ook de draaischijf van het sociaal contact in het dorp en stimuleren de verbondenheid tussen bewoners. Veel (dorps-)scholen stellen hun infrastructuur ook ter beschikking van de buurt waardoor ze letterlijk een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap zijn.

Daarom pleit ik voor het behoud van ons Vlaamse dorpsscholen en maakte daar ook een buurtscholenactieplan voor.

Steun jij mijn oproep ook? Teken dan mijn petitie!

Nieuws

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken. Het thema is dit jaar ‘Samen uit, samen thuis’. Je geniet er van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en kan gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving. Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra activiteiten en een boekenverkoop.

Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 u. en 17.30 u .

Onderwijsinspectie moet te allen tijde onafhankelijk kunnen werken!

Lieven Viaene, topman van de onderwijsinspectie, gaat met pensioen. In een afscheidsinterview uit hij zijn bezorgdheid over de richting die de onderwijsminister de inspectie induwt. De inspectie werd de afgelopen jaren 'geremd in het benoemen wat er op het veld niet goed loopt,' zo stelde de man in De Ochtend op Radio 1.

Wat mij betreft, is het van primordiaal belang dat de inspectie onafhankelijk haar werk kan doen, zodat de overheid gevoed wordt door een objectief en breed beeld van hoe onze scholen, hoe onze lerarenteams werken. Vandaar dat het ook belangrijk is dat inspecteurs ervaring op het terrein, in de klas, hebben. Ongeoorloofde politieke druk kan nooit de bedoeling zijn. Als er gevraagd wordt dat de inspectie doet wat de democratie vraagt, dan rapport de inspectie beter aan het parlement dan aan de minister van Onderwijs.