Loes op bezoek!

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Aan het begin van dit schooljaar deed ik een oproep bij leerkrachten, directies en schoolbesturen met een positief verhaal. Er kwamen heel veel reacties, waarvoor dank. Terwijl ik de laatste afspraken inplan doe ik ondertussen een nieuwe oproep.

 

Dus:

- Heb je een specifieke aanpak voor om het even welke onderwijsthematiek?

- heb je een bijzondere samenwerking?

- heb je een opmerkelijke visie ontwikkeld en denk je: 'Dat zouden ze in Brussel eens moeten horen en zien'

Laat het me weten! 

Hier vind je wat sfeerbeelden van mijn voorbije bezoeken.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.