Met Jonas op YOUCA-dag

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme Vandromme

Deel dit artikel

Op YOUCA-dag laten duizenden scholieren de schoolbanken voor wat ze zijn en engageren zich om de handen uit de mouwen te steken. Waar ze aan de slag gaan, mogen ze zelf kiezen. Het loon dat ze verdienen gaat naar projecten van jongeren wereldwijd. Jonas Hahn, een supergeëngageerde jongeman uit Proven, ging deze week met me mee. Hij maakte een kort verslagje van een goedgevulde en gevarieerde dag. 

Hallo, ik ben Jonas in zit in het VTI van Ieper.
Donderdag mocht ik mee met Loes ten voordele van de YOUCA-dag. Youca steunt jongeren projecten van Plan International in Senegal en andere kleine projecten. In de voormiddag kreeg ik een rondleiding in het Vlaams Parlement en op de bureaus van cd&v. In de namiddag reden we naar Oostende want in het Kursaal was een beurs bezig van de Vlaamse Vereniging voor bibliotheken, archief en inventarissen. Loes deed daar een debat dat ik mocht bijwonen. Ik heb veel bijgeleerd en nieuwe dingen mogen zien. In het kort een geslaagde dag. Dank u voor deze kans.

Nieuws

Belangrijke stap voorwaarts in bouw nieuwe Kunstacademie en cultuurzaal: akkoord met bouwpartners

Er is een akkoord met de groep bouwpartners (het ‘consortium’) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’, een groep bouwpartners die, verspreid over Vlaanderen, 27 scholen zullen bouwen volgens de formule DBFM (‘Design, Build, Finance, Maintain’- Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden). ‘Ik ben bijzonder tevreden dat mijn inspanningen om dit subsidiedossier rond te krijgen, beloond werden en we nu een volgende fase kunnen beginnen,’ zegt Loes Vandromme, schepen van Cultuur in Poperinge.

Jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is.

Kunstenfestival Watou gaat van start op 6 juli!

In Watou gaat dit weekend voor 43ste keer het kunsten- en poëziefestival van start.

De Zomer van Watou is een vaste waarde en laat kunstenaars en dichters meer dan ooit in interactie gaan met het grote publiek. Focus-WTV maakt er deze mooie reportage over.

Klik hier voor de reportage!