Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.

Vlotte werking

‘De stad streeft naar een uniforme aanpak van ons IBO over alle vestigingen heen, die niet alleen de administratie verbetert, maar ook voor tevreden ouders en medewerkers zorgt,’ zegt schepen Vandromme. ‘Vorig jaar vingen we met ons IBO 756 verschillende kinderen op, dat is 45% van de kinderen tussen 2.5 en 10 jaar uit Poperinge. Hopsakee is dus echt een onmisbare partner voor onze Poperingse ouders.’

Ouders betalen een bijdrage per begonnen half uur opvang voor hun kind. Het nieuwe systeem vereenvoudigt nu de administratieve opvolging en zorgt voor een zeer nauwkeurige tijdsregistratie.

Vanaf 1 juni scannen de ouders of opvoedverantwoordelijken zelf de badge van hun kind in bij aankomst en uit bij vertrek. Die badge kan ook bevestigd worden aan de (boeken)tas van hun kind of men kan er voor kiezen die zelf bij te houden.

Verder groeien

De werking van IBO Hopsakee groeide de voorbije jaren steeds verder uit waardoor er nu in elk dorp waar een school is, ook buitenschoolse opvang georganiseerd wordt. ‘Er is een heel nauwe samenwerking met de verschillende stadsdiensten zoals de jeugd-, sport- en sociale dienst maar ook met externe partners zoals De Lettergreep en JOKI om kinderen met een verhoogde zorgbehoefte beter te ondersteunen. In de hoofdvestiging in het centrum van Poperinge waren er in het voorjaar dan weer omgevingswerken die het speelplezier van de kinderen er nóg vergroten. En nu zetten we een belangrijke stap in het digitaliseren van deze dienst. In het najaar vieren we trouwens 10 jaar Hopsakee en we zullen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan,’ vertelt schepen Vandromme.

Ondertussen werken een twintigtal kinderbegeleiders bij IBO Hopsakee. In de vakanties worden jobstudenten ingeschakeld en verschillende scholieren volgen er een deel van hun opleiding via duaal leren.

‘Met de verdere uitbouw en professionalisering van ons IBO blijven we verder werken aan een stad waar het goed is om te leven, wonen en werken!’ besluit Loes Vandromme.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Kunstacademie Poperinge breidt dansopleiding uit

Vanaf volgend schooljaar kunnen jongeren vanaf 12 jaar ook dans volgen aan Kunstacademie Poperinge. Vier jaar geleden kreeg Kunstacademie Poperinge het domein dans bij in het aanbod en konden leerlingen van 6 tot en met 12 jaar al lessen dans volgen, naast de domeinen woordkunst-drama, muziek en beeldende en audiovisuele kunsten. Nu kunnen ook leerlingen vanaf 12 jaar doorstromen en is er de keuze tussen twee opties: klassieke dans en hedendaagse dans.