Nieuwe bestelwagen voor verenigingen

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperingse verenigingen kunnen sinds 2014 gratis een bestelwagen gebruiken via de uitleendienst van de stad. Het voertuig wordt nu voor de tweede keer vervangen. De nieuwe bestelwagen werd op 12 juni voorgesteld.

72 verschillende verenigingen en stadsdiensten zetten de bestelwagen de afgelopen jaren in. Van jeugdkampen tot concerten en sportevenementen, het voertuig werd intensief gebruikt en is onmisbaar geworden. Sinds januari 2019 was de bestelwagen 519 dagen op 1043 in gebruik. Dat is heel veel, zeker als je rekening houdt met de vele geannuleerde activiteiten in 2020 en 2021.

In 2018 werd de bestelwagen voor het eerst vervangen, na 5 jaar is hij weer aan vernieuwing toe. De wagen komt er opnieuw in samenwerking met de firma Special AD. Poperinge betaalt alle verzekeringen, belastingen en het onderhoud. 

Lokale ondernemers sponsorden de aankoop in ruil voor een sticker op de bestelwagen. Die ondernemers willen tegelijk ook het goede doel steunen en schenken samen 2600 euro aan De Wervel, ’t SchildPad, Akabe de Iris, Fietsbieb Poperinge en Thûs.

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.