Nieuwe bestelwagen voor verenigingen

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperingse verenigingen kunnen sinds 2014 gratis een bestelwagen gebruiken via de uitleendienst van de stad. Het voertuig wordt nu voor de tweede keer vervangen. De nieuwe bestelwagen werd op 12 juni voorgesteld.

72 verschillende verenigingen en stadsdiensten zetten de bestelwagen de afgelopen jaren in. Van jeugdkampen tot concerten en sportevenementen, het voertuig werd intensief gebruikt en is onmisbaar geworden. Sinds januari 2019 was de bestelwagen 519 dagen op 1043 in gebruik. Dat is heel veel, zeker als je rekening houdt met de vele geannuleerde activiteiten in 2020 en 2021.

In 2018 werd de bestelwagen voor het eerst vervangen, na 5 jaar is hij weer aan vernieuwing toe. De wagen komt er opnieuw in samenwerking met de firma Special AD. Poperinge betaalt alle verzekeringen, belastingen en het onderhoud. 

Lokale ondernemers sponsorden de aankoop in ruil voor een sticker op de bestelwagen. Die ondernemers willen tegelijk ook het goede doel steunen en schenken samen 2600 euro aan De Wervel, ’t SchildPad, Akabe de Iris, Fietsbieb Poperinge en Thûs.

Nieuws

Poperinge biedt steun bij zomerse zorgen

Ouder zijn van een tiener is uitdagend. Zeker in de zomer, wanneer structuur wegvalt en spanningen kunnen oplopen. Ook voor jongeren zelf kunnen er vragen of zorgen ontstaan. Om zowel ouders als tieners een hart onder de riem te steken, voorziet Poperinge net voor de start van de zomervakantie een informatieve postkaart.

Moestuin brengt buurt tot leven

Op het binnenplein van de seniorenwoningen in ’t Schellewerk en de Hoveniersstraat kan je sinds kort twee moestuinbakken vinden. De dienst Seniorenzorg, LDC De Bres en Velt sloegen de handen in elkaar om dit project te verwezenlijken. De moestuin brengt niet alleen de buurt samen, maar zorgt binnenkort ook voor lekkere groenten.

Grotere oefening rond volwassenenonderwijs op komst: "Nabijheid van het aanbod en flexibiliteit blijft voor ons cruciaal."

Vandaag is er heel wat te doen rond de inschrijvingsgelden in het volwassenenonderwijs maar eigenlijk is dit nog maat een eerste stap in een hervormingsoperatie. De Vlaamse Minister van Onderwijs wil de komende periode een grondige oefening doen om het aanbod van levenslang leren beter af te stemmen. Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (cd&v) benadrukt dat de nabijheid van het aanbod cruciaal is. ‘Voor wie zich verder wil ontwikkelen en bijscholen in een snel veranderende arbeidsmarkt moet dat aanbod toegankelijk, bereikbaar en voldoende flexibel blijven.’