Nieuwe bestelwagen voor verenigingen

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperingse verenigingen kunnen sinds 2014 gratis een bestelwagen gebruiken via de uitleendienst van de stad. Het voertuig wordt nu voor de tweede keer vervangen. De nieuwe bestelwagen werd op 12 juni voorgesteld.

72 verschillende verenigingen en stadsdiensten zetten de bestelwagen de afgelopen jaren in. Van jeugdkampen tot concerten en sportevenementen, het voertuig werd intensief gebruikt en is onmisbaar geworden. Sinds januari 2019 was de bestelwagen 519 dagen op 1043 in gebruik. Dat is heel veel, zeker als je rekening houdt met de vele geannuleerde activiteiten in 2020 en 2021.

In 2018 werd de bestelwagen voor het eerst vervangen, na 5 jaar is hij weer aan vernieuwing toe. De wagen komt er opnieuw in samenwerking met de firma Special AD. Poperinge betaalt alle verzekeringen, belastingen en het onderhoud. 

Lokale ondernemers sponsorden de aankoop in ruil voor een sticker op de bestelwagen. Die ondernemers willen tegelijk ook het goede doel steunen en schenken samen 2600 euro aan De Wervel, ’t SchildPad, Akabe de Iris, Fietsbieb Poperinge en Thûs.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.