Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken. Het thema is dit jaar ‘Samen uit, samen thuis’. Je geniet er van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en kan gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving. Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra activiteiten en een boekenverkoop.

“Kasteelpark De Lovie was jarenlang een thuis voor graven, hooggeplaatste militairen en tbc-patiënten. Vandaag is er op het domein een betekenisvolle werking ondergebracht, waar ruimte is voor ontmoeting en om je verhaal te delen. Vandaar de samenwerking met de openbare bibliotheek op Erfgoeddag. Boeken zijn verhalen en verhalen verbinden”; vertelt schepen Loes Vandromme.

De Lovie organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 april de jaarlijkse Bloemendagen. In het theesalon geniet je van een lekker lokaal drankje en kan je in gesprek gaan met bewoners die ondersteuning krijgen op het domein. De boekenverkoop met afgevoerde boeken van de bib is open op vrijdag 19 april van 13.30 u. tot 18 u., op zaterdag 20 april van 10 u. tot 18 u. en op zondag 21 april van 13.30 u. tot 17 u. Je kiest uit een ruim assortiment met fictie en non-fictie voor jong en oud, strips en tijdschriften. Een boek kost 1 euro, een strip 0,50 euro en een tijdschrift 0,10 euro. Per vijf stuks van een soort krijg je een extra stuk gratis.

Voorleesmomenten en workshops

De bibliotheek zorgt voor een gevarieerd aanbod gratis activiteiten voor jong en oud. Er zijn twee voorleesmomenten op zaterdag 20 april om 14 u. en om 15 u. Tijdens een Open Lab sessie op zondag 21 april tussen 14 en 16 u. proeven kinderen van 6 tot 12 jaar van maaktechnieken en maken ze kennis met de lasercutter en snijplotter. Tot slot is er op zondag 21 april om 15 u. een retro filmmatinee met The Wizard of Oz, de sfeervolle animatiefilm uit 1939 met Judy Garland in de hoofdrol. Voor de film reserveer je best vooraf een plaatsje via [email protected].

Nieuws

Bezoek de archeologische werf op de Vroonhofsite

De komende maanden wordt de Vroonhofsite archeologisch onderzocht. Op vrijdag 24 mei kan je de werf bezoeken tijdens het publieksmoment 'Vroonhof: verrassend verleden'. De archeologen van het bedrijf Ruben Willaert nemen je mee en vertellen je alles over de verwachtingen in het oudste hart van de stad en hoe ze te werk zullen gaan.

Je hoeft niet in te schrijven. De rondleidingen starten om 13 u., om 14 u., om 15 u. en om 16 u.

Zorg voor stevig schoeisel.

Project 'Boterhamsters' zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren. Via steun van de stad Roeselare (Elk Telt-subsidies) kregen Hanne Lewyllie (Gezonde Buurt) en Jasminka Poppe (beweging.net) de mogelijkheid om een proefproject op te starten in VABI, scholengroep Sint-Michiel. Vandaag wordt de 500e brooddoos gesmeerd en wordt het project nog eens extra in de kijker gezet.

 

Eindtermen lager onderwijs worden op de lange baan geschoven