Pamperbank krijgt steun van Rotary Club Poperinge

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Rotary Club Poperinge schenkt 1000 euro aan de pamperbank. Via de pamperbank van Huis van het Kind Poperinge-Vleteren kunnen gezinnen met financiële moeilijkheden voordelig luiers kopen.  

Luiers zijn een grote kost voor gezinnen met kleine kinderen. Als je baby 6 luiers per dag gebruikt, kom je aan een totaal van 2100 per jaar, ofwel 420 euro. Gezinnen met een verwijsbrief van Kind en Gezin of het OCMW kunnen elke maand een pakket luiers bij de pamperbank kopen. Daar betalen ze 1 euro voor 25 luiers.

De pamperbank is afhankelijk van schenkingen. Om aan alle vragen te voldoen, zou Huis van het Kind maandelijks voor 200 euro luiers moeten aankopen.

Het verschil maken

Het motto van Rotary is ‘service above self’. De organisatie zet zich internationaal in voor de maatschappij. Rotary Club Poperinge wil lokaal het verschil maken door projecten rond jeugdzorg, gehandicaptenzorg, seniorenzorg en kansarmoedebestrijding te steunen. Met de gift aan de pamperbank wil Rotary Poperinge gezinnen die het moeilijk hebben een duwtje in de rug geven.

Nieuws

Bezoek de archeologische werf op de Vroonhofsite

De komende maanden wordt de Vroonhofsite archeologisch onderzocht. Op vrijdag 24 mei kan je de werf bezoeken tijdens het publieksmoment 'Vroonhof: verrassend verleden'. De archeologen van het bedrijf Ruben Willaert nemen je mee en vertellen je alles over de verwachtingen in het oudste hart van de stad en hoe ze te werk zullen gaan.

Je hoeft niet in te schrijven. De rondleidingen starten om 13 u., om 14 u., om 15 u. en om 16 u.

Zorg voor stevig schoeisel.

Project 'Boterhamsters' zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren. Via steun van de stad Roeselare (Elk Telt-subsidies) kregen Hanne Lewyllie (Gezonde Buurt) en Jasminka Poppe (beweging.net) de mogelijkheid om een proefproject op te starten in VABI, scholengroep Sint-Michiel. Vandaag wordt de 500e brooddoos gesmeerd en wordt het project nog eens extra in de kijker gezet.

 

Eindtermen lager onderwijs worden op de lange baan geschoven