Op weg naar cultuur met de Poperingse Cultuurbuzz!

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

De Cultuurbuzz is terug van weggeweest. Wie herinnert zich nog de uitstap naar Rijsel voor Soulwax en Triggerfinger in l’Aéronef? Of naar Brussel voor Bear’s Den in de Ancien Belgique? Of naar de opera in Gent voor Les Pêcheurs de Perles?

De dienst cultuur van de stad Poperinge start samen met de cultuurraad de motor van de Cultuurbuzz weer op. Op zaterdag 23 maart plannen ze een eerste uitstap naar de musical Red Star Line in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Miljoenen mensen maken de oversteek van Europa naar de VS. Jan en Marie vormen een gelukkig koppel, maar het boerenleven oogt weinig rooskleurig. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Als een drama zich in het arbeidersgezin Steyaert voltrekt, beslist vader Steyaert naar Amerika te vluchten. De grote oversteek verloopt echter niet zonder gevaar. Geraken alle gezinsleden veilig op hun eindbestemming?

Een ticket voor de Cultuurbuzz richting Puurs kost 80 euro. Voor die prijs geniet je van een gezellige busrit én een grootse musical. De bus vertrekt om 12.30 u. op het Oudstrijdersplein in Poperinge. Koop je ticket via www.poperinge.be/cultuurbuzz. De ticketverkoop start op vrijdag 16 februari 2024 om 9 u.

Nieuws

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken. Het thema is dit jaar ‘Samen uit, samen thuis’. Je geniet er van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en kan gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving. Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra activiteiten en een boekenverkoop.

Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 u. en 17.30 u .

Onderwijsinspectie moet te allen tijde onafhankelijk kunnen werken!

Lieven Viaene, topman van de onderwijsinspectie, gaat met pensioen. In een afscheidsinterview uit hij zijn bezorgdheid over de richting die de onderwijsminister de inspectie induwt. De inspectie werd de afgelopen jaren 'geremd in het benoemen wat er op het veld niet goed loopt,' zo stelde de man in De Ochtend op Radio 1.

Wat mij betreft, is het van primordiaal belang dat de inspectie onafhankelijk haar werk kan doen, zodat de overheid gevoed wordt door een objectief en breed beeld van hoe onze scholen, hoe onze lerarenteams werken. Vandaar dat het ook belangrijk is dat inspecteurs ervaring op het terrein, in de klas, hebben. Ongeoorloofde politieke druk kan nooit de bedoeling zijn. Als er gevraagd wordt dat de inspectie doet wat de democratie vraagt, dan rapport de inspectie beter aan het parlement dan aan de minister van Onderwijs.