Poperinge wordt pleegzorgstad

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Momenteel wachten meer dan 200 van hen op een plekje in een gezin. Poperinge engageert zich net als verschillende andere steden en gemeenten om de organisatie te ondersteunen.

Poperinge wil een warme en kindvriendelijke stad zijn, die kansen en ondersteuning biedt voor kinderen. Door de samenwerking met Pleegzorg wil de stad het maatschappelijk draagvlak vergroten, zodat alle kinderen kunnen opgroeien in een gepaste thuisomgeving.

200 kinderen op wachtlijst

In West-Vlaanderen zijn momenteel meer dan 1400 pleeggezinnen. Samen vangen zij meer dan 1700 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op. In Poperinge staan 30 pleeggezinnen in voor de zorg van 37 pleegkinderen en 6 volwassenen met een beperking of psychiatrische problemen.

Er is momenteel dringend nood aan extra pleeggezinnen. In onze provincie staan meer dan 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Poperinge lanceert een warme oproep voor gezinnen om zich te engageren. Wie interesse heeft kan een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie via www.pleegzorg.be.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.