Poperinge wordt pleegzorgstad

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Momenteel wachten meer dan 200 van hen op een plekje in een gezin. Poperinge engageert zich net als verschillende andere steden en gemeenten om de organisatie te ondersteunen.

Poperinge wil een warme en kindvriendelijke stad zijn, die kansen en ondersteuning biedt voor kinderen. Door de samenwerking met Pleegzorg wil de stad het maatschappelijk draagvlak vergroten, zodat alle kinderen kunnen opgroeien in een gepaste thuisomgeving.

200 kinderen op wachtlijst

In West-Vlaanderen zijn momenteel meer dan 1400 pleeggezinnen. Samen vangen zij meer dan 1700 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking op. In Poperinge staan 30 pleeggezinnen in voor de zorg van 37 pleegkinderen en 6 volwassenen met een beperking of psychiatrische problemen.

Er is momenteel dringend nood aan extra pleeggezinnen. In onze provincie staan meer dan 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Poperinge lanceert een warme oproep voor gezinnen om zich te engageren. Wie interesse heeft kan een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie via www.pleegzorg.be.

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.