Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Huis van het Kind Poperinge-Vleteren zorgt er met de pamperbank voor dat gezinnen met financiële moeilijkheden voordelig luiers kunnen kopen. De pamperbank kreeg 1000 euro van serviceclub Soroptimist.

Baby’s en peuters hebben gemiddeld 6 luiers per dag nodig. Dat zijn 2100 luiers per jaar. Gemiddeld kost een luier 20 cent, ofwel 420 euro per jaar.
Voor gezinnen met financiële problemen is dit een grote kost, maar toch noodzakelijk.
Gezinnen met een verwijsbrief van Kind en Gezin of het OCMW kunnen bij de pamperbank maandelijks een pakketje van 25 luiers kopen voor 1 euro. Momenteel maken 40 gezinnen hier gebruik van voor 55 kinderen in totaal.
De pamperbank krijgt heel veel vragen, maar hangt af van schenkingen. Vaak moeten ze mensen teleurstellen omdat ze de juiste maat niet in voorraad hebben. Om aan alle vragen te voldoen, zouden ze maandelijks voor 200 euro luiers moeten aankopen.


Duwtje in de rug


Soroptimist International club Ieper maakt deel uit van een internationale serviceclub. Professioneel actieve vrouwen werken zowel lokaal als internationaal samen om rechten en levensomstandigheden te verbeteren. De club is het project van de pamperbank zeer genegen en schenkt 1000 euro voor de aankoop van luiers.
Schepen Loes Vandromme: “Het Huis van de Kind in Poperinge heeft een heel uitgebreide werking. We zijn er voor alle gezinnen, maar zeker ook voor de meest kwetsbare. De ruilwinkel is een schoolvoorbeeld van hoe we alle lagen van de bevolking kunnen bereiken: van zeer kwetsbare gezinnen tot mensen die heel bewust op zoek gaan naar hoe ze duurzaam kunnen omgaan met spullen. Voor wie het moeilijk heeft voorzien we een extra duwtje in de rug: de pamperbank is daar één voorbeeld van. We zijn de dames van de Soroptimisten heel erg dankbaar voor de financiële steun aan de pamperbank! Zij maken het verschil in deze werking.”

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.