Stem op je favoriet voor de Parkconcerten in Poperinge

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Van 5 tot en met 30 december kon je als liefhebber van de Parkconcerten opnieuw artiesten nomineren via het participatieplatform van de stad Poperinge. Het concept werd vorig jaar met succes een eerste keer toegepast en was duidelijk voor herhaling vatbaar.

Ook dit jaar stuurden Poperingenaars heel wat suggesties. Uit de meer dan 60 voorstellen selecteerde de dienst Cultuur 48 haalbare namen. Ze hielden rekening met de uitkoopsom en technische vereisten. 

Stemronde tot 15 februari

Van 16 januari tot en met 15 februari kan het publiek stemmen. Iedereen stemt op zijn of haar drie favoriete artiesten uit de lijst. Op basis van die rangschikking en de beschikbaarheid of voorwaarden van de artiesten, gaat de dienst Cultuur aan de slag om het programma van de Parkconcerten 2023 samen te stellen.

Stem via www.poperinge.be/parkconcerten23

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.