Aanpassing busregeling voor schoolkinderen in Geluveld en Beselare!

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

De Lijn wacht niet af tot de geplande evaluatie in juni om de busregeling in Beselare en Zonnebeke aan te passen. Daar moesten vorige week 10-tallen scholieren soms tot een uur in de koude staan wachten op een bus naar school.

Koen Meersseman, schepen voor mobiliteit in Zonnebeke had intensief overleg en vele contacten met De Lijn met als gevolg dat de regeling nu wordt aangepast. 

Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid: 'Ik ben tevreden en de medewerkers van De Lijn ook dankbaar dat hier snel ingegrepen wordt. Hopelijk kan dit nu ook op andere plekken waar het stroef loopt.' Het parlementslid deed begin vorige week al een oproep om pijnpunten te melden. 'Ik ontving heel wat reacties en bezorg ze nu aan de bevoegde instanties,' zegt het parlementslid.

Ze vraagt extra aandacht voor mensen met minder digitale skills, mensen met een beperking en senioren die aangewezen zijn op het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. 'Voor hen is dit nieuwe plan en de doorgedreven digitalisering een heuse uitdaging,' zegt Vandromme. 'Ook hier moet rekening mee gehouden worden.' 

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.