Aanpassing busregeling voor schoolkinderen in Geluveld en Beselare!

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

De Lijn wacht niet af tot de geplande evaluatie in juni om de busregeling in Beselare en Zonnebeke aan te passen. Daar moesten vorige week 10-tallen scholieren soms tot een uur in de koude staan wachten op een bus naar school.

Koen Meersseman, schepen voor mobiliteit in Zonnebeke had intensief overleg en vele contacten met De Lijn met als gevolg dat de regeling nu wordt aangepast. 

Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid: 'Ik ben tevreden en de medewerkers van De Lijn ook dankbaar dat hier snel ingegrepen wordt. Hopelijk kan dit nu ook op andere plekken waar het stroef loopt.' Het parlementslid deed begin vorige week al een oproep om pijnpunten te melden. 'Ik ontving heel wat reacties en bezorg ze nu aan de bevoegde instanties,' zegt het parlementslid.

Ze vraagt extra aandacht voor mensen met minder digitale skills, mensen met een beperking en senioren die aangewezen zijn op het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. 'Voor hen is dit nieuwe plan en de doorgedreven digitalisering een heuse uitdaging,' zegt Vandromme. 'Ook hier moet rekening mee gehouden worden.' 

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.