Beslis mee over de affiche van de Parkconcerten

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Van 5 tot en met 30 december kan elke liefhebber van de Parkconcerten opnieuw artiesten nomineren via het participatieplatform van de stad Poperinge. Het concept werd vorig jaar met succes een eerste keer toegepast en was duidelijk voor herhaling vatbaar.

Loes Vandromme, schepen van cultuur: “Speel je zelf in een band en zou je graag eens op de Parkconcerten staan? Ken je een enthousiaste, lokale artiest die het publiek kan opzwepen? Of droom je van een topband die naar Poperinge komt? Surf naar onze website én nomineer jouw artiest.”

Stemronde vanaf 16 januari

Na deze nominatieronde toetst de dienst Cultuur een eerste keer de voorstellen af aan de haalbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan de uitkoopsom of de technische vereisten. Van 16 januari tot en met 15 februari 2023 kan het publiek vervolgens stemmen op een selectie van de voorgestelde artiesten. Iedereen stemt op zijn of haar favoriete artiest. Op basis van die rangschikking en de beschikbaarheid of voorwaarden van de artiesten, gaat de dienst Cultuur aan de slag om het programma van de Parkconcerten 2023 samen te stellen.

Alle info: www.poperinge.be/parkconcerten

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.