bib en vzw De Loods organiseren Dwaallichtjestocht

Publicatiedatum

Auteur

Isabel Lebbe

Deel dit artikel

Openbare bib De Letterbeek en vzw De Loods slaan opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Dwaallichtjestocht, op vrijdagavond 2 februari vanaf 18 u. Het wordt opnieuw een gezellige wandeling met een mooi verhaal, bestemd voor gezinnen. Thema dit jaar is 'dromen'. Enkele bibvrijwilligers lezen voor tijdens de tocht.

Begeleidster Ria Vervenne van De Keper-De Loods over de Dwaallichtjestocht: “In het verleden heeft De Loods al vaker een gezinswandeling in het donker met lichtjes opgezet, met andere medeorganisatoren of alleen. We zijn blij dat de bibliotheek kandidaat was om mee te werken. Dit soort activiteiten helpt om ons als centrum in de bijzondere jeugdzorg in een positief daglicht te plaatsen. In Poperinge is De Keper actief op het adres in de Valkenberg, maar we begeleiden kinderen en ouders ook thuis. De Keper maakt deel uit van vzw De Loods in Loker, Heuvelland. De vzw verhuist tegen 2025 volledig naar Poperinge, naar een nieuw gebouw in de Burgemeester Sansenstraat.

Het thema dromen verwijst naar onze jongeren. Ook voor kinderen en ouders in moeilijkere thuissituaties is het belangrijk om te blijven dromen, dromen na te streven en geluk te bereiken." 

Praktisch

Vertrek tussen 18 en 19 u. in kleine groepjes aan de bib in de Veurnestraat, om de tien minuten. Maximaal 15 personen per groep. Na de wandeling krijg je warme chocolademelk en een lekkere pannenkoek. De deelname is gratis. Inschrijven via de bib, 057 33 29 02 of [email protected]

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.