bib en vzw De Loods organiseren Dwaallichtjestocht

Publicatiedatum

Auteur

Isabel Lebbe

Deel dit artikel

Openbare bib De Letterbeek en vzw De Loods slaan opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Dwaallichtjestocht, op vrijdagavond 2 februari vanaf 18 u. Het wordt opnieuw een gezellige wandeling met een mooi verhaal, bestemd voor gezinnen. Thema dit jaar is 'dromen'. Enkele bibvrijwilligers lezen voor tijdens de tocht.

Begeleidster Ria Vervenne van De Keper-De Loods over de Dwaallichtjestocht: “In het verleden heeft De Loods al vaker een gezinswandeling in het donker met lichtjes opgezet, met andere medeorganisatoren of alleen. We zijn blij dat de bibliotheek kandidaat was om mee te werken. Dit soort activiteiten helpt om ons als centrum in de bijzondere jeugdzorg in een positief daglicht te plaatsen. In Poperinge is De Keper actief op het adres in de Valkenberg, maar we begeleiden kinderen en ouders ook thuis. De Keper maakt deel uit van vzw De Loods in Loker, Heuvelland. De vzw verhuist tegen 2025 volledig naar Poperinge, naar een nieuw gebouw in de Burgemeester Sansenstraat.

Het thema dromen verwijst naar onze jongeren. Ook voor kinderen en ouders in moeilijkere thuissituaties is het belangrijk om te blijven dromen, dromen na te streven en geluk te bereiken." 

Praktisch

Vertrek tussen 18 en 19 u. in kleine groepjes aan de bib in de Veurnestraat, om de tien minuten. Maximaal 15 personen per groep. Na de wandeling krijg je warme chocolademelk en een lekkere pannenkoek. De deelname is gratis. Inschrijven via de bib, 057 33 29 02 of [email protected]

Nieuws

Belangrijke stap voorwaarts in bouw nieuwe Kunstacademie en cultuurzaal: akkoord met bouwpartners

Er is een akkoord met de groep bouwpartners (het ‘consortium’) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’, een groep bouwpartners die, verspreid over Vlaanderen, 27 scholen zullen bouwen volgens de formule DBFM (‘Design, Build, Finance, Maintain’- Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden). ‘Ik ben bijzonder tevreden dat mijn inspanningen om dit subsidiedossier rond te krijgen, beloond werden en we nu een volgende fase kunnen beginnen,’ zegt Loes Vandromme, schepen van Cultuur in Poperinge.

Jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is.

Kunstenfestival Watou gaat van start op 6 juli!

In Watou gaat dit weekend voor 43ste keer het kunsten- en poëziefestival van start.

De Zomer van Watou is een vaste waarde en laat kunstenaars en dichters meer dan ooit in interactie gaan met het grote publiek. Focus-WTV maakt er deze mooie reportage over.

Klik hier voor de reportage!