Feestelijke opening voor De Kring op 29 en 30 juni

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni opent Poperinge feestelijk de deuren van De Kring, het nieuwe Huis van de Verenigingen. Iedereen is welkom om tijdens het weekend een van de vele activiteiten bij te wonen en De Kring te (her)ontdekken. 

De deuren van De Kring staan op zaterdag van 15 tot 18 u. open. Verenigingen die een plekje in de Kring kregen, geven je uitleg en demonstraties. Je vindt er onder andere de Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia, Stemband Hopchora, Kinder- en jongerenkoor Touché, Flanders Memorial Pipe Band, Poperingse Schaakkring, Fotoclub Poperinge, Ferm Poperinge, Femma Poperinge, Landelijke Gilde Poperinge en Gezinsbond Poperinge-Watou.

Loes Vandromme, schepen van cultuur: “Tijdens de opendeur op zaterdag zetten de vaste gebruikers van De Kring hun werking in de kijker. We zetten dus meteen de juiste toon. De Kring is echt het nieuwe huis van de verenigingen. Ook onze cultuurraad is present en geeft samen met de medewerkers van de cultuurdienst uitleg bij de renovatie en de ruimtes. We zijn blij dat we na een traject, ook van inspraak en participatie nu de deuren kunnen openen.”

Muziekavond en aperitiefconcert 

Op zaterdagavond organiseert Poperinge in samenwerking met WatouDou een stevige muziekavond. Punkband Yesnomaybe bijt de spits af en wordt gevolgd door singer-songwriter ILA. Beide zijn winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dj Nang sluit het feest af. De toegang is gratis. De deuren gaan open vanaf 19.30 u., de optredens starten om 20.30 u.

Het feest gaat verder op zondag 30 juni met een aperitiefconcert van 10 tot 12 u., gebracht door Précilia, Kinder- en jongerenkoor Touché, Flanders Memorial Pipe Band en Stemband Hopchora. Inschrijven is verplicht, toegang is opnieuw gratis. Van 12 tot 16 u. kan je het gebouw bezoeken. Medewerkers van de dienst Cultuur en leden van de cultuurraad staan je graag te woord. 

Alle info en inschrijvingen op www.poperinge.be/opening-dekring

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.