Heb jij herinneringen aan het dienstencentrum in de Deken de Bolaan?

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Het dienstencentrum in de Deken De Bolaan sluit binnenkort de deuren. In 2023 wordt de site verkocht. Poperinge is op zoek naar beelden en verhalen van en over het dienstencentrum, van vroeger tot nu.

Het gebouw in de Deken De Bolaan was oorspronkelijk een Rijksschool voor de lagere afdeling. In 1986 kocht de stad het en maakte er een dienstencentrum van. Decennialang organiseerden Poperingse verenigingen er honderden activiteiten. Velen hadden er doorheen de jaren ook hun vaste stek. De voorbije maanden vond de dienst cultuur van de stad samen met de vaste gebruikers een nieuwe stek voor hun activiteiten. En zo komt met het jaareinde ook een einde aan het gebruik van het dienstencentrum.  

Loes Vandromme, schepen van cultuur: “Vanuit het stadsbestuur willen we onze verenigingen ondersteunen door goede infrastructuur aan te bieden. Het dienstencentrum heeft letterlijk zijn dienst gedaan, renoveren was geen optie meer. Het was niet eenvoudig maar het is gelukt om een nieuwe plek te vinden voor onze vaste gebruikers. In de toekomst zal ook De Kring, het nieuwe huis voor verenigingen, meer mogelijkheden bieden. Nu is het tijd om afscheid te nemen. Een fijn moment om even herinneringen op te halen, maar ook naar de toekomst te kijken.”

Afscheidsmoment

Neem je samen met ons afscheid van het dienstencentrum? Op zaterdag 28 januari wordt het gekende gebouw in de Deken Debolaan een laatste keer opengesteld voor het publiek. Met een hapje en een drankje halen we samen herinneringen op. Met tekst en beeld duiken we in de geschiedenis van de site. Iedereen is welkom van 16 tot 19 u. 

Heb jij herinneringen aan het dienstencentrum? Foto’s van een verenigingsactiviteit ter plaatse? Een verhaal over de schooltijd? Deel je verhalen of je beelden met de dienst cultuur. Deze krijgen een plaatsje aan de wanden tijdens het afscheidsevent.

Delen kan via [email protected] of breng een bezoekje aan de dienst cultuur – open van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en op vrijdag ook van 14 tot 16 u.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.