Heb jij herinneringen aan het dienstencentrum in de Deken de Bolaan?

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Het dienstencentrum in de Deken De Bolaan sluit binnenkort de deuren. In 2023 wordt de site verkocht. Poperinge is op zoek naar beelden en verhalen van en over het dienstencentrum, van vroeger tot nu.

Het gebouw in de Deken De Bolaan was oorspronkelijk een Rijksschool voor de lagere afdeling. In 1986 kocht de stad het en maakte er een dienstencentrum van. Decennialang organiseerden Poperingse verenigingen er honderden activiteiten. Velen hadden er doorheen de jaren ook hun vaste stek. De voorbije maanden vond de dienst cultuur van de stad samen met de vaste gebruikers een nieuwe stek voor hun activiteiten. En zo komt met het jaareinde ook een einde aan het gebruik van het dienstencentrum.  

Loes Vandromme, schepen van cultuur: “Vanuit het stadsbestuur willen we onze verenigingen ondersteunen door goede infrastructuur aan te bieden. Het dienstencentrum heeft letterlijk zijn dienst gedaan, renoveren was geen optie meer. Het was niet eenvoudig maar het is gelukt om een nieuwe plek te vinden voor onze vaste gebruikers. In de toekomst zal ook De Kring, het nieuwe huis voor verenigingen, meer mogelijkheden bieden. Nu is het tijd om afscheid te nemen. Een fijn moment om even herinneringen op te halen, maar ook naar de toekomst te kijken.”

Afscheidsmoment

Neem je samen met ons afscheid van het dienstencentrum? Op zaterdag 28 januari wordt het gekende gebouw in de Deken Debolaan een laatste keer opengesteld voor het publiek. Met een hapje en een drankje halen we samen herinneringen op. Met tekst en beeld duiken we in de geschiedenis van de site. Iedereen is welkom van 16 tot 19 u. 

Heb jij herinneringen aan het dienstencentrum? Foto’s van een verenigingsactiviteit ter plaatse? Een verhaal over de schooltijd? Deel je verhalen of je beelden met de dienst cultuur. Deze krijgen een plaatsje aan de wanden tijdens het afscheidsevent.

Delen kan via [email protected] of breng een bezoekje aan de dienst cultuur – open van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en op vrijdag ook van 14 tot 16 u.

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.