Help jij de zomerschool?

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperinge zoekt lesgevers en animatoren voor de zomerschool. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen. 

De vierde editie van de zomerschool vindt plaats van 7 tot en met 25 augustus bij Huis van het Kind op de Vroonhofsite. Kinderen van het 1ste tot en met het 3e leerjaar vormen een klas, een tweede klas groepeert leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar. 

In de voormiddag krijgen de leerlingen les, in de namiddag is er ruimte voor ontspanning via sport en spel en workshops. 

De zomerschool zoekt lesgevers en animatoren op 7, 8, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 en 25 augustus.

 • Heb jij een pedagogisch diploma of ben je student in een pedagogische richting? Kom 1 of meerdere voormiddagen lesgeven. Ook leerkrachten op pensioen kunnen helpen. 
  • Je hebt een uittreksel uit het strafregister, model 2.
  • Je geeft les van 9 u. tot 12 u. aan een zestal leerlingen. Je bent aanwezig van 8.45 u. tot 12.15 u.
  • Alle leerdoelen zijn gekend, pedagogisch materiaal is aanwezig.
  • Je kiest zelf hoe vaak je komt. Je kan ook kiezen of je liever aan de jongste of aan de oudste leerlingen lesgeeft.
  • Poperinge biedt je een contract B1. Daarmee verdien je 16,85 euro bruto per uur.
 • Ben je minimum 15 jaar en enthousiast om enkele activiteiten te begeleiden? 
  • Ervaring in jeugdwerk is een pluspunt.
  • Je begeleidt activiteiten van 12.30 u. tot 16 u.
  • Je krijgt een halve dag vorming en wordt daarvoor ook betaald.
  • Je kiest zelf hoe vaak je komt. Je kan ook kiezen of je liever activiteiten voor de jongste of de oudste leerlingen begeleidt.
  • Poperinge biedt je een animatorvergoeding van 18 euro per dag.

Neem vrijblijvend contact op met coördinator Nele Theunynck: 057 33 20 83 of [email protected]

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.