Help jij de zomerschool?

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperinge zoekt lesgevers en animatoren voor de zomerschool. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen. 

De vierde editie van de zomerschool vindt plaats van 7 tot en met 25 augustus bij Huis van het Kind op de Vroonhofsite. Kinderen van het 1ste tot en met het 3e leerjaar vormen een klas, een tweede klas groepeert leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar. 

In de voormiddag krijgen de leerlingen les, in de namiddag is er ruimte voor ontspanning via sport en spel en workshops. 

De zomerschool zoekt lesgevers en animatoren op 7, 8, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 en 25 augustus.

 • Heb jij een pedagogisch diploma of ben je student in een pedagogische richting? Kom 1 of meerdere voormiddagen lesgeven. Ook leerkrachten op pensioen kunnen helpen. 
  • Je hebt een uittreksel uit het strafregister, model 2.
  • Je geeft les van 9 u. tot 12 u. aan een zestal leerlingen. Je bent aanwezig van 8.45 u. tot 12.15 u.
  • Alle leerdoelen zijn gekend, pedagogisch materiaal is aanwezig.
  • Je kiest zelf hoe vaak je komt. Je kan ook kiezen of je liever aan de jongste of aan de oudste leerlingen lesgeeft.
  • Poperinge biedt je een contract B1. Daarmee verdien je 16,85 euro bruto per uur.
 • Ben je minimum 15 jaar en enthousiast om enkele activiteiten te begeleiden? 
  • Ervaring in jeugdwerk is een pluspunt.
  • Je begeleidt activiteiten van 12.30 u. tot 16 u.
  • Je krijgt een halve dag vorming en wordt daarvoor ook betaald.
  • Je kiest zelf hoe vaak je komt. Je kan ook kiezen of je liever activiteiten voor de jongste of de oudste leerlingen begeleidt.
  • Poperinge biedt je een animatorvergoeding van 18 euro per dag.

Neem vrijblijvend contact op met coördinator Nele Theunynck: 057 33 20 83 of [email protected]

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.