Kunstacademie Poperinge breidt dansopleiding uit

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Vanaf volgend schooljaar kunnen jongeren vanaf 12 jaar ook dans volgen aan Kunstacademie Poperinge. Vier jaar geleden kreeg Kunstacademie Poperinge het domein dans bij in het aanbod en konden leerlingen van 6 tot en met 12 jaar al lessen dans volgen, naast de domeinen woordkunst-drama, muziek en beeldende en audiovisuele kunsten. Nu kunnen ook leerlingen vanaf 12 jaar doorstromen en is er de keuze tussen twee opties: klassieke dans en hedendaagse dans.

In maart 2024 diende de academie een aanvraagdossier in voor uitbreiding van de onderwijsbevoegdheid met dans voor de derde graad, leerlingen van 12 tot 15 jaar. De Kunstacademie krijgt die bevoegdheid nu vanaf 1 september. In de toekomst kan er misschien een vierde graad volgen, voor leerlingen van 15 tot 18 jaar.

Klassiek en hedendaags

Dansers kunnen kiezen tussen klassiek ballet of hedendaagse dans. Inschrijven kan al vanaf eind mei, op de opendeurdagen op 31 mei en 1 juni, via www.mijnacademie.be of aan het onthaal in de Oostlaan 11a. Je betaalt 85 euro voor een volledig schooljaar, met wekelijkse lessen van 1 september 2024 tot en met 30 juni 2025, met uitzondering van de schoolvakanties. Wie al ingeschreven is in een ander domein of voor een tweede gezinslid geldt het verminderd tarief van 57 euro voor een volledig schooljaar. De lessen vinden plaats in de dansklas op het Vroonhof op vrijdagavond van 18.30 u. tot 21 u. (klassieke dans) of op zaterdagvoormiddag van 9.30 u. tot 12 u. (hedendaagse dans). Meer info op www.kunstacademiepoperinge.be.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.