OPROEP! Nieuwe vervoersplan van De Lijn van start: waar stellen zich problemen?

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn ging van start. 

Op heel wat plaatsen liep dit niet van een leien dakje. De minister beloofde het plan te evalueren, maar we wachten beter niet af: daar waar dat kan, zouden de nodige aanpassingen meteen doorgevoerd moeten kunnen worden!

Daarom deze oproep: stond jij vanmorgen in de kou te wachten op een bus die niet kwam? Was je daardoor te laat op het werk of op school? Moet je noodgedwongen een andere oplossing zoeken om je voortaan te verplaatsen omdat de nieuwe dienstregeling voor jou problemen geeft? 

Laat het me weten via deze link! Ik bundel alle klachten en ga er mee aan de slag!

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.