Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 u. en 17.30 u .

In 1980 stond de dichter aan de wieg van de Poëziezomers. Hij zette Watou op de kaart met dit belangrijke literair-culturele evenement, dat uitgroeide tot Kunstenfestival Watou.

Guido Haerynck werd in 1937 geboren, hij publiceerde zijn poëzie en werd bekend onder de naam Gwy Mandelinck. 

Het stadsbestuur van Poperinge wil Gwy eren en zijn nalatenschap verderzetten via het Kunstenfestival, dat beeld en poëzie met elkaar verbindt, met oog voor vernieuwing en avant-garde.

Het rouwregister vind je in de kerk van Watou, waar ook de afscheidsviering plaatsvindt op zaterdag 13 april om 15u.

Nieuws

Bezoek de archeologische werf op de Vroonhofsite

De komende maanden wordt de Vroonhofsite archeologisch onderzocht. Op vrijdag 24 mei kan je de werf bezoeken tijdens het publieksmoment 'Vroonhof: verrassend verleden'. De archeologen van het bedrijf Ruben Willaert nemen je mee en vertellen je alles over de verwachtingen in het oudste hart van de stad en hoe ze te werk zullen gaan.

Je hoeft niet in te schrijven. De rondleidingen starten om 13 u., om 14 u., om 15 u. en om 16 u.

Zorg voor stevig schoeisel.

Project 'Boterhamsters' zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren. Via steun van de stad Roeselare (Elk Telt-subsidies) kregen Hanne Lewyllie (Gezonde Buurt) en Jasminka Poppe (beweging.net) de mogelijkheid om een proefproject op te starten in VABI, scholengroep Sint-Michiel. Vandaag wordt de 500e brooddoos gesmeerd en wordt het project nog eens extra in de kijker gezet.

 

Eindtermen lager onderwijs worden op de lange baan geschoven