Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Het Poperingse publiek kon online stemmen op 38 genomineerde artiesten. Dienst Cultuur ging aan de slag met de favorieten om het programma samen te stellen. De agenda van de artiesten, de kostprijs en de praktische haalbaarheid speelden daarbij een rol.

Line-up

Drie bands kregen via de stemming een plekje in de line-up: Trivox, The Cover Store Xperience en Replay. All Rights Reserved, The Happy Suspended, The Gambits, The Heartclub Band, Wolfman Jack, The Servants en Up Your Mule vervolledigen de affiche van de Parkconcerten 2024. Vier van de tien bands hebben Poperingse roots. 

Op 4, 11 en 18 juli en op 8 en 15 augustus is iedereen welkom in het Burggraaf Frimoutpark. De parkconcerten starten telkens om 20 u. De toegang is gratis.

Muzieknamiddag

Op donderdag 18 juli organiseert Poperinge in samenwerking met Atelier Estrade van De Lovie opnieuw een extra muzieknamiddag. De Nederlandstalige rockband Het Archief zorgt voor sfeer en gezelligheid in het stadspark. De muzieknamiddag start om 14.30 u. De toegang is gratis.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.

Kunstacademie Poperinge breidt dansopleiding uit

Vanaf volgend schooljaar kunnen jongeren vanaf 12 jaar ook dans volgen aan Kunstacademie Poperinge. Vier jaar geleden kreeg Kunstacademie Poperinge het domein dans bij in het aanbod en konden leerlingen van 6 tot en met 12 jaar al lessen dans volgen, naast de domeinen woordkunst-drama, muziek en beeldende en audiovisuele kunsten. Nu kunnen ook leerlingen vanaf 12 jaar doorstromen en is er de keuze tussen twee opties: klassieke dans en hedendaagse dans.