Speelplaats OC d'Hoge Schole krijgt overkapping

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperinge vraagt een omgevingsvergunning aan om de speelplaats van het OC in Abele te overdekken. De huidige zaal is vaak te klein voor evenementen, maar een uitbreiding van het gebouw was geen optie. Na drie inspraakvergaderingen kozen dorpsbewoners en het stadsbestuur voor een metalen luifel tegen het gebouw.

Op de speelplaats wordt nu vaak een tent gezet om de zaal uit te breiden voor schoolfeesten en maaltijden. Poperinge stapte naar de bewoners van Abele om samen een duurzame oplossing te zoeken. Met een budget van 150.000 euro bleek een overkapping de beste optie. Een metalen constructie komt tegen de gevel van het OC, aan de andere kant wordt de muur van de speelplaats aangepast. De overkapping wordt zo langs twee zijden gesloten. 

Inspraak

In maart 2022 konden dorpsbewoners hun ideeën geven. Aan de hand daarvan legde de stad in november 2022 concrete voorstellen voor. In maart 2023 werden tenslotte de definitieve plannen besproken. De overkapping zorgt voor extra ruimte bij evenementen, maar is ook mooi meegenomen voor de speelpleinwerking, IBO Hopsakee en Chiro Abele. Zo kunnen kinderen toch buiten spelen wanneer het regent.

In september worden de werken gegund, om eind dit jaar van start te gaan. De overkapping moet voor Pasen 2024 klaar zijn.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.