Speelplaats OC d'Hoge Schole krijgt overkapping

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Poperinge vraagt een omgevingsvergunning aan om de speelplaats van het OC in Abele te overdekken. De huidige zaal is vaak te klein voor evenementen, maar een uitbreiding van het gebouw was geen optie. Na drie inspraakvergaderingen kozen dorpsbewoners en het stadsbestuur voor een metalen luifel tegen het gebouw.

Op de speelplaats wordt nu vaak een tent gezet om de zaal uit te breiden voor schoolfeesten en maaltijden. Poperinge stapte naar de bewoners van Abele om samen een duurzame oplossing te zoeken. Met een budget van 150.000 euro bleek een overkapping de beste optie. Een metalen constructie komt tegen de gevel van het OC, aan de andere kant wordt de muur van de speelplaats aangepast. De overkapping wordt zo langs twee zijden gesloten. 

Inspraak

In maart 2022 konden dorpsbewoners hun ideeën geven. Aan de hand daarvan legde de stad in november 2022 concrete voorstellen voor. In maart 2023 werden tenslotte de definitieve plannen besproken. De overkapping zorgt voor extra ruimte bij evenementen, maar is ook mooi meegenomen voor de speelpleinwerking, IBO Hopsakee en Chiro Abele. Zo kunnen kinderen toch buiten spelen wanneer het regent.

In september worden de werken gegund, om eind dit jaar van start te gaan. De overkapping moet voor Pasen 2024 klaar zijn.

Nieuws

Stijgend aantal vroegtijdige schoolverlaters is een nieuwe wake up call

Eind februari raakten nieuwe cijfers bekend over het aantal vroegtijdige schoolverlaters. En deze cijfers zijn niet hoopgevend: In het schooljaar 2021-2022 verliet 14.1% leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. In het schooljaar 2014-2015 was dat nog 9.7%.

cd&v-lijsten volledig: Westhoek komt met ervaring én nieuw talent

De provinciale partijraad van cd&v West-Vlaanderen heeft vandaag – nadat het eerder al de lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Nathalie Muylle (Kamer) bekendmaakte – volledige West-Vlaamse lijsten goedgekeurd richting de verkiezingen van 9 juni 2024. De Westhoek wordt daarbij vertegenwoordigd door heel wat bekende gezichten. Westhoekboegbeeld en uittredend Vlaams parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge is tevreden: ‘We kunnen rekenen op een mooie mix van mensen met ervaring én nieuw talent.’

Burgers hebben recht op betrouwbare overheid!

‘Het feit dat er, na het afbakenen van zones of gebieden waar bepaalde afspraken gelden, zonder enig voorafgaand overleg toch extra nieuwe regels of beperkingen komen vanuit de overheid, zorgt voor een nieuwe deuk in het vertrouwen in de politiek’, zo stelde Vlaams Parlementslid (cd&v) Loes Vandromme tijdens de plenaire vergadering van woensdag 21 februari. Ze wees daarbij op de omzendbrief die de ministers voor Omgeving en Erfgoed vorige week uitstuurden. Binnen een perimeter van 3 km van door de UNESCO erkende WOI-relicten moeten nieuwe windturbineprojecten voortaan geweerd worden, tenzij uitdrukkelijk aangetoond kan worden dat er geen impact is op de erfgoedwaarde. Het parlementslid hekelt vooral het feit dat er, éénzijdig wordt beslist zonder overleg te hebben gepleegd. ‘Het is een zoveelste voorbeeld van hoe de politiek, zonder vorm van overleg zomaar de spelregels verandert en nieuwe maatregelen oplegt. Zulke zaken voeden het wantrouwen in de politiek alleen maar,’ betreurt Loes Vandromme.