Tevreden met het regeerakkoord

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme Vandromme

Deel dit artikel

De West-Vlaamse parlementairen zijn tevreden met het regeerakkoord en wensen de onderhandelaars, en in het bijzonder Hilde Crevits, uitdrukkelijk te bedanken. Het is duidelijk dat er ook een bijzondere West-Vlaamse touch in het akkoord zit. We gaan graag op enkele punten in.

Bart Dochy is tevreden met de bestuurlijke punten: “Voor onze West-Vlaamse identiteit is het van groot belang dat de provincies kunnen blijven bestaan. Ze zijn immers de motor van heel wat projecten en ondersteunde factor in de gebieds- en regiowerking. Kiezen om te samenwerken moet vooral een keuze van het lokale bestuur blijven en daarom zijn we ook blij dat er geen verplichte fusies komen.”

Martine Fournier, die de voorbije jaren actief was in de commissie Mobiliteit, ziet ook heel wat programmapunten van CD&V opgenomen in de tekst: “De genomen engagementen worden uitgevoerd, zoals de ring rond Diksmuide en Kortrijk, de zeesluis in Zeebruge, de N8 Ieper-Veurne, opwaardering kanaal Bossuit-Kortrijk en de spitsstrook tussen Roeselare en Brugge. Daarnaast zullen er heel wat bijkomende kilometers fietspaden gerealiseerd worden, ook in het landelijk gebied. En tot slot komt er voor dat landelijke gebied ook een betere uitbouw van het openbaar vervoer.”

Kurt Vanryckeghem, kersvers parlementslid en al jaren actief betrokken bij de bloei en de uitdagingen van onze economisch sterke regio: “In onze regio kampen we al geruime tijd met een tekort aan arbeidskrachten. De nieuwe regering zal versneld werk maken van een kordaat activeringsbeleid. Ze zal dit doen door o.a. een intensieve samenwerking tussen de VDAB en de gemeenten, een bijkomende jobbonus en ondernemers te helpen in hun zoektocht naar talent.”

In de zoektocht naar dit talent ziet Loes Vandromme volgende punten voor de toekomst van het onderwijs: “Het duaal leren, dat de link legt tussen werkvloer en leerplek, wordt uitgebreid naar het volwassenen- en hoger onderwijs. We versterken daarnaast het aanbod in het hoger onderwijs om master-na-master en postgraduaten in te richten die aansluiten op de technologische speerpunten van onze regio. Ook het universitaire aanbod wordt uitgebreid door de economische opleidingen te vervolledigen. ”

Nieuws

Belangrijke stap voorwaarts in bouw nieuwe Kunstacademie en cultuurzaal: akkoord met bouwpartners

Er is een akkoord met de groep bouwpartners (het ‘consortium’) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’, een groep bouwpartners die, verspreid over Vlaanderen, 27 scholen zullen bouwen volgens de formule DBFM (‘Design, Build, Finance, Maintain’- Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden). ‘Ik ben bijzonder tevreden dat mijn inspanningen om dit subsidiedossier rond te krijgen, beloond werden en we nu een volgende fase kunnen beginnen,’ zegt Loes Vandromme, schepen van Cultuur in Poperinge.

Jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is.

Kunstenfestival Watou gaat van start op 6 juli!

In Watou gaat dit weekend voor 43ste keer het kunsten- en poëziefestival van start.

De Zomer van Watou is een vaste waarde en laat kunstenaars en dichters meer dan ooit in interactie gaan met het grote publiek. Focus-WTV maakt er deze mooie reportage over.

Klik hier voor de reportage!