Vernieuwde Rookopsite feestelijk geopend

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Op zaterdag 30 september vierde Reningelst feest. De Rookopsite werd na grondige vernieuwingen officieel geopend. Heel wat lokale verenigingen en ondernemers werkten mee aan de feestelijkheden.

De opening werd een dag vol workshops, muziek en lekkers. Je zag er onder andere rolstoeldansgroep Duo, dansschool Donatha en de lokale badmintonclub aan het werk. Chiro Dokio, de Kinderbrouwerij, Bierclub Zoetendaal, OKRA Reningelst, De Vlaamsche Vrienden, Ferm, Gezinsbond Reningelst en Kunstacademie Poperinge brachten animatie voor jong en oud.

Buurtsalon en speelplein

In de mouttoren opende een nieuw buurtsalon de deuren, het vierde al in Poperinge. Lokaal Dienstencentrum De BuurtBres organiseert er verbindende activiteiten, zoals een verjaardagsfeest voor 80-plussers en ‘Kuj eki help’n’-sessies voor digitale hulp. Ook de Kunstacademie krijgt er een vaste stek. In de dorpsbib kan je elke dinsdag terecht van 16 tot 18 u.

De koer van de Kinderbrouwerij en de speelweide werden gerenoveerd dankzij subsidies van de Vlaamse overheid. Kinderen mochten mee beslissen welke speeltoestellen er zouden komen. Het speelplein is nu vrij toegankelijk voor publiek.

De Kinderbrouwerij en het nieuwe buurtsalon vormen samen een plek van ontmoeting, verbinding en ontspanning.

Erfgoedhalte

De Rookopsite is een historische plaats, die de voorbije decennia enorm geëvolueerd is.

De oudste gebouwen op de site dateren uit het midden van de 17de eeuw en maakten deel uit van een brouwerij. In 1997 werd de site beschermd als monument.

Je kan de vernieuwde mouttoren nu beklimmen om te genieten van het mooie uitzicht. Tijdens de openingsuren van het buurtsalon kan je ook een dubbel glasraam van Lucien De Gheus bewonderen. De kunstenaar maakte de historische gebrandschilderde ramen in 1968, ze hingen eerder in het gemeentehuis van Reningelst.

Bij de nieuwe erfgoedhalte van CO7 lees je alles over het rijke verleden van de site en het verhaal achter het glasraam.

Nieuws

450.000 euro Vlaamse middelen om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. ‘Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen,’ zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid en schepen in Poperinge die het dossier hielp verdedigen in Brussel. ‘De extra middelen vanuit Vlaanderen zien we als een noodzakelijk element om onze plannen verder uit te werken én als een erkenning voor onze vastberaden wil tot samenwerking. Door de krachten te bundelen komen we verder!’

Programma Parkconcerten 2024 is bekend

Tien bands geven deze zomer het beste van zichzelf op het podium van de Parkconcerten tijdens 5 muzikale donderdagen in het Burggraaf Frimoutpark. Het publiek bepaalde opnieuw mee de line-up.

Nieuw registratiesysteem voor IBO Hopsakee

Op 1 juni start de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee in Poperinge met een nieuw registratiesysteem. Ouders kunnen voortaan werken met een badge, waarmee ze zelf de aankomst- en vertrektijden van hun kinderen registreren. ‘Een belangrijke stap naar administratieve vereenvoudiging voor ouders én voor ons IBO-team’, stelt bevoegd schepen Loes Vandromme.