Rapport van de Commissie van Wijzen is klaar: mijn eerste reactie

Publicatiedatum

Auteur

Loes Vandromme

Deel dit artikel

Loes Vandromme, onderwijsexperte en Vlaams parlementslid voor cd&v reageert dat het goed is dat de Commissie van Wijzen haar rapport heeft bezorgd. “Maar we moeten ook helaas vaststellen dat dit rapport erg laat komt. Cd&v vraagt al van bij het begin van deze legislatuur grondige hervormingen die de kwaliteit van ons onderwijs voor elke leerling zouden ten goede komen, bijvoorbeeld via lerarenloopbaanpact om leerkrachten terug het respect te geven dat ze verdienen.”

“Bij een eerste lezing neigen heel wat conclusies in het rapport bovendien sterk naar wat wij als partij al langer naar voren schuiven – denk maar aan elementen zoals meer autonomie voor schoolleiders en ontkleuring van middelen.”

Maar stilstaan en terugkijken naar het verleden, daar heeft geen enkele school of leerling ook maar iets aan. Cd&v wil beter doen en zal het rapport grondig analyseren. Het rapport biedt een stevige basis om het belangrijke debat met en tussen de sociale partners op gang te brengen en kan op die manier ongetwijfeld inspirerend zijn voor een volgend Vlaams regeerakkoord.

Het doel moet altijd zijn om onze onderwijskwaliteit te waarborgen en het vertrouwen in sterke leerkrachten en directeurs uit te spreken.

Nieuws

Bezoek de archeologische werf op de Vroonhofsite

De komende maanden wordt de Vroonhofsite archeologisch onderzocht. Op vrijdag 24 mei kan je de werf bezoeken tijdens het publieksmoment 'Vroonhof: verrassend verleden'. De archeologen van het bedrijf Ruben Willaert nemen je mee en vertellen je alles over de verwachtingen in het oudste hart van de stad en hoe ze te werk zullen gaan.

Je hoeft niet in te schrijven. De rondleidingen starten om 13 u., om 14 u., om 15 u. en om 16 u.

Zorg voor stevig schoeisel.

Project 'Boterhamsters' zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren. Via steun van de stad Roeselare (Elk Telt-subsidies) kregen Hanne Lewyllie (Gezonde Buurt) en Jasminka Poppe (beweging.net) de mogelijkheid om een proefproject op te starten in VABI, scholengroep Sint-Michiel. Vandaag wordt de 500e brooddoos gesmeerd en wordt het project nog eens extra in de kijker gezet.

 

Eindtermen lager onderwijs worden op de lange baan geschoven